NO-NONSENS FREE TOUR RIDES

Samen rijden?

 

On Our Bike organiseert vanaf Maart 2023 regelmatig mooie tourtochten. Maar dan wel de tourtochten zonder nonsens. Een tank benzine is al prijzig genoeg en daarom houden wij het simpel. 

 

De tourtochten zijn voor íedereen toegankelijk. Ook als je nog niet zo ervaren bent. Wij houden ons strikt aan de verkeersregels! En géén ‘haantjes-gedrag’.

 

In de regel kun je verwachten dat het complete dagtochten zijn, dus om 10:00u vertrekken en rond 18:00u weer terug. Veelal zal er een deel van zowel de heen- als terugreis via de snelweg gaan, bijvoorbeeld bij routes door Luxemburg. Rijden we in Nederland, is dat natuurlijk niet nodig.

 

Vertrekplaatsen zijn veelal vanaf Heerlen/Hoensbroek. Van daaruit gaan de routes onder meer door de (Vulkaan-)Eifel, Ardennen, Luxemburg. Maar ook binnen Nederland zullen er routes zijn, bijvoorbeeld de Achterhoek. Heb je suggesties, dan zijn die áltijd welkom! 

En… Samen uit, samen thuis. We laten geen ‘gewonden’ achter!

 

Hoe ziet dat er dan uit?

 

Allereerst wordt er geen ‘inschrijfgeld’ gevraagd. Onzin! Er zijn voor ons geen kosten aan verbonden en alles wat we zouden rekenen, zou dan direct in onze knip belanden. Lekker natuurlijk, maar niet fair! Gaan we niet doen dus!

 

Daarnaast willen wij ook niet ergens “in een gezellig restaurantje een hapje en een drankje doen”. Het lijkt ons veel leuker en een stúk voordeliger als je gewoon je boterhammetje en drankje zelf meeneemt. Kunnen we onderweg op een mooi stekkie een tussenstop plannen, daar een half uurtje pakken om te eten en te drinken én niet te vergeten: gewoon lekker met elkaar praten, ervaringen uitdelen, vrienden maken. 

 

En heb je net niet genoeg ruimte om je hapje en drankje mee te kunnen nemen, is er áltijd wel iemand waar je het kwijt kunt in de koffer. 

 

Ikzelf bijvoorbeeld heb een 25 liter koeltas in de top-koffer en als er ruimte is, mag je gerust je flesje drinken daarin leggen!

 

Blijft ‘ie lekker koel de hele dag! 

Even een paar feitjes (best wel belangrijk!)

 

  • Houdt er rekening mee dat bij een rit met grote afstand (Bijv. Luxemburg) ongeveer het eerste en laatste uur over de snelweg gaat. Zo hebben we meer ‘bereik’.
  • We willen wel graag weten wie er allemaal meegaan, dus meld je vooraf even aan. Dat kan onderaan deze pagina.
  • We laten de groep niet té groot worden omwille van veiligheid. Zo’n 10 motoren lijkt ons zeer redelijk, maar 1 of 2 meer doen ook niet moeilijk over. Duo-passagiers zijn uiteraard superwelkom! 
  • De routes zijn als GPX-bestand beschikbaar en kunnen een week voor vertrek worden gedownload vanaf deze pagina. Ze zijn gemaakt in TomTom MyDrive. Heb je een ander systeem, kunnen we je helaas niet aan de route helpen, maar volg het rode licht voor je en je komt er ook! 
  • De meesten hebben wel een intercom op de helm. Je kunt natuurlijk koppelen met elkaar als je dat wilt. We kunnen ook in een z.g. ‘Mesh’ (DMC) koppelen. ’t Is maar een optie. 
  • Zorg dat je met een volle tank vertrekt vanaf het startpunt. Tuurlijk stoppen we onderweg nog wel een keer om te tanken, maar dat zal niet na 100 km zijn. Wees voorbereid dus.
  • Niet geheel onbelangrijk: Zorg dat je voldoende eten en drinken bij je hebt, ook voor je eventuele Duo-Passagier!

 

Een tourtocht wordt op diverse platforms bekend gemaakt

 

  • Facebook On Our Bike
  • Website On Our Bike

 

Ja, leuk allemaal… maar wat nou als het regent?

 

Tja, dát hebben we nou net niet in de hand. Mocht Buienradar voorspellen dat we een nat pak gaan krijgen onderweg, dan wordt de rit verplaatst. In principe een week later. Ook dan weer afhankelijk van het weer natuurlijk.

© On Our Bike 2023 – 2024

Website build by Box Web