“Passie voor Motoren / ikzoekeenmotor.nl” heeft een interview gehouden met On Our Bike.

Hieronder vind je het gehele interview!

 

31 DECEMBER 2022 | RENE EN OLGA VAN ONOURBIKE.NL

 

Wie ben jij? Waar kom je vandaan?

Wij zijn René (60) en Olga (62) en komen uit het Zuid-Limburgse Parkstad (Heerlen). Samen rijden we veel kilometers op de Yamaha FJR1300 uit 2001 en zijn meer dan dik tevreden over deze motor. Vanuit Zuid-Limburg maken we mooie tochten naar o.a. de Vulkaan-Eifel, het zuiden van Luxemburg, de Ardennen natuurlijk, maar ook door Nederland. Van deze ritten maken we video’s en plaatsen die op onze website www.onourbike.nl. Gewoon, omdat het leuk is om te doen en te delen met wie het maar wil zien.

 

Heb je vroeger eerst brommer gereden?
Toen ik bijna 16 werd heb ik een Zundapp gekregen van mijn ouders. De dag dat ik 16 werd en er naar had uitgekeken om op de brommer naar school te kunnen, hing de Zundapp ‘in de kettingen’ in de garage. Mijn vader (ook altijd motor gereden) had het plan gevat om hem lekker op te voeren. Dat is hem gelukt, het brommertje reed ineens 110 én als een naaimachientje!

 

Wanneer kocht jij jouw eerste motorfiets en wat voor een motor was dit?
Na het behalen van mijn auto-rijbewijs ben ik gelijk doorgegaan voor motor. Mijn eerste motor heb ik gekocht toen ik 19 was. Ik wilde met een lichte motor beginnen, dus een nieuwe Yamaha RD350 LC gekocht. 350cc is niet veel, dacht ik, maar ik had géén idee wat 2-takt inhield. Na 6 weken ging ik voor het eerst op de motor naar de TT in Assen en ben bij Raalte van de dijk gevlogen. Dit betekende een paar dagen intensive care in Deventer en geen motor meer. Toch weer een motor teruggekocht en opgestapt natuurlijk. Wel een paar dag-cursussen gevolgd op het TT-circuit in Assen om mijn rijvaardigheid wat op te schroeven.

 

Ben jij een “mooiweer-rijder” of een “door-rijder”?
Wij zijn echt mooiweer-rijders. Met wat mazzel kunnen we in februari/maart weer opstappen, maar dan moet het wel zo’n 18 graden zijn met een zonnetje. Doorrijden in de winter heb ik vroeger wel gedaan, zelfs met ijspegels op de jas, maar nu ik wat ouder ben hou ik het bij een zonnetje. Ollie is het daar volledig mee eens. De motor staat in de garage aan het ‘infuus’.

 

Stel: je wint een flinke prijs in de loterij. Wat voor motorfiets zou je dan kopen?
Oeh, das een goeie. Ik zou dan sowieso kiezen voor een BMW. Waarschijnlijk een K1600GT/GLS of een R1200RT. Deze laatste heb ik al eens een seizoen op gereden en beviel op zich erg goed, maar ik ben een fervent VFR-rijder (heb er 8 gehad) en wilde toch weer een
VFR hebben. Twee jaar later is het dus de FJR1300 geworden.

 

Wat was de mooiste rit die je ooit reed?
Ik ben in totaal 14x in Noorwegen geweest, waarvan 10 keer met de motor. Echt ge-wel-dig! In 2009 heb ik een solo-rit gedaan van 4 weken: afgezakt naar Montpellier in Zuid Frankrijk, vandaar langs de Cote d’Azur naar Italië, Zwitserland, Duitsland, Luxemburg en weer naar huis. Erg mooie trip, maar met je motorpak aan in 34 graden voor een verkeerslicht staan was geen lolletje. Ik ben dus regelmatig afgestapt en naast de motor gaan wachten tot het licht op groen ging.

 

Staat er nog een bijzondere toertocht op je bucket-list?
In principe vind ik alle ritten die we doen bijzonder. Maar ik zou graag nog een keer een week met de motor op pad willen richting Zwitserland om mooie passen te rijden. Of dat nog gaat gebeuren blijft de vraag.

 

 

Denk je al aan een volgende motorfiets?

Nee, ik denk dat we deze FJR1300 houden tot aan ons pensioen. Het plan is om dan een camper te kopen en zoveel mogelijk eropuit te gaan. Maar ik heb al eerder op het punt gestaan om de motor te verkopen en te stoppen, maar dat ging niet zo goed. Had de motor op Marktplaats gezet, stap in de auto om boodschappen te gaan doen en op de terugweg had ik tranen in de ogen. Ollie vroeg wat er was… ik kon en kan gewoon geen afscheid nemen van de motor en het motorrijden en heb de motor gelijk weer van Marktplaats gehaald. Dus, de plannen staan nog open.

 

Wat heeft motorrijden jou gebracht in je leven?
Ben op plekken geweest waar ik normaal gesproken nooit zou zijn geweest. In het buitenland, maar zeker ook in Nederland. Ik weet iedere keer wanneer ik op de motor stap weer precies waarom ik ooit motor ben gaan rijden: Vrijheid, vriendschappen, ontdekkingen en af en toe even een dotje gas erbij om te voelen hoe 140 paardenkrachten voelen.

 

Wat heb ik je niet gevraagd, en wil jij mogelijk toch nog kwijt?
Sinds 2 jaar heb ik een camera op de helm en heb daar leuke video’s mee gemaakt. In mei 2022 heb ik die cam eraf gehaald en een GoPro Hero 8 gekocht vanwege de kwaliteit (4K). Van de opnames maak ik compilaties en deze zet ik op www.onourbike.nl. De filmpjes worden zéker goed bekeken, maar dat mag altijd meer natuurlijk, Ik zou dus íedereen willen vragen om eens naar de site te gaan en op ons YouTube-kanaal te abonneren. En ik wil iedereen uitnodigen om ook zijn/haar verhaal te laten weten, zodat ik die op de website kan zetten. Op naar het voorjaar van 2023, zodat we weer lekker kunnen rijden en mooie filmpjes maken.

 

Verder wil ik Ikzoekeenmotor.nl alle succes toewensen. Prima site, leuk initiatief!

© On Our Bike 2023 – 2024

Website build by Box Web