De helmen

In het verleden heb ik/hebben wij diverse helmen versleten, waaronder ook een aantal van het merk HJC. Deze C15 Dosta is echt heel prettig om een hele dag op te hebben.

We hebben wel voor ons beiden gelijk dezelfde helmen gekocht natuurlijk!

Communicatie

Vanaf seizoen 2021 gebruiken we de Cardo Packtalk Bold Duo als communicatieset. Hiermee kunnen we onderling communiceren, maar ook de instructies van de navigatie, alsmede telefoon en MP3 kunnen we beluisteren. Dit gebeurd overigens met érg goede JBL-speakers!

Tot 2021 hebben we gebruik gemaakt van de Cardo Scala Rider Q1 Duo. Dat ging heel lang goed, tot het moment dat hij vanwege de Bluetooth 1.0 niet meer stabiel was gekoppeld met de nieuwe Bluetooth-versie van mijn telefoon. Navigatie ging nog prima, maar de intercom-verbinding werd verbroken bij iedere route-aanwijzing. Tikkie onhandig!

Video

Al in 2018 werden er opnames gemaakt met een helmcamera. De kwaliteit liet aanzienlijk te wensen over. Per 25 Juli 2022 heb ik een GoPro Hero 8 Black én een Media Mod aan de kin van de helm gemonteerd. Met een geweldige kwaliteit beeld (4k-60fps), maar ook het geluid is door het gebruik van de Media Mod sterk verbeterd. Daarvoor zijn in mijn helm 2 microfoons geplaatst… één voor mijn spraak, de ander staat gericht op de koptelefoon en neemt dus het geluid van Olga en navigatie op.

Als microfoon gebruik ik de Boya BY-M2D Duo-Laverier met ‘dead-cat’.

Het geheel…

Na heel veel uitproberen hebben we uiteidelijk de ultieme setup gevonden voor beeld én geluid! Hoe we dat gedaan hebben kun je zien in dit filmpje. Wil je de setup op papier? Download dan de volledige uitleg.

Navigatie

Bewust niet gekozen voor een stand-alone navigatiesysteem. Niet alleen vanwege de prijs, maar zéker ook vanwege de kwaliteit in combinatie met het communicatie-systeem.

Routes worden op de PC gemaakt (TomTom MyDrive) en gesynchroniseerd met de app op de telefoon. 

ReLive

ReLive kan de gehele rit opnemen en nadien op een kaart weergeven. Zo kun je altijd zien waar je bent geweest, hoe je gereden hebt. Er is een gratis versie, maar dan heb je geen écht goede kwaliteit. Voor net geen 7 euro per maand heb je full-HD en nog een paar extra opties… dat hebben we dus maar genomen.

Glympse

Deelt je locatie met diegene die jij kiest. Hij of zij kan dan live zien waar je uithangt en zelfs hoe hard je rijd. Voor mij geen probleem 🙂

© On Our Bike 2023 – 2024

Website build by Box Web